Ugrás a tartalomhoz
már. 23. 2009

Hétfői nyavalyák

               

 

Az idő fos, de legalább nincs hideg, és ez számomra ideiglenesen oké is, ami felkúr, az a sok baszás a multinál, ami nem is velem történik, de mint középfokú alkalmazottat nagyon is érint: tartom a hátam ide-oda. Ergo mégis velem történik. Próbálnám belenyugvással és higgadtan kezelni az eseményeket - ha basztál jobb diplomát szerezni és annyi kreativitás sem szorult beléd, hgy saját céged legyen, akkor tűrd -, de sajnos lassan krisztusi koromra sem tanultam meg toleráns lenni mások elbaszott módon előadott inkorrektségével. igazságérzetem túlfejlett és vállaltan szubjektív.

A legfőbb probléma persze az, hogy frusztrációmat normális és "business like" módon nem tudom kiadni magamból. Eldurran az agyam és rendszeresen csak a cigi melletti puffogás ment meg attól, hogy vérgőzős levelezésekbe kezdjek, magam alatt vágva a fát.

És persze erre csak rájátszik ez a kurva magyar mentalitás, hogy semmi se jó, mert tényleg nem jól van semmi se.

Íme egy kis lista, mi miatt tudnék most legalább két óra hosszan nyavalyogni:

1. hétfő van

2. hétfő van és NAGYON KORÁN keltem (hatkor)

3. cégünk már lassan két éve kinőtte a négyzetméterenként tizeniksz euróért bérelt dunai kilátást:

a. összesen két wc van kb. 200 pasira. (A női szegmens fesztiválokat megszégyenítő  pisisorokat tud produkálni, de ebben a kérdésben még egy hajánál fogva előrángatott férfiúi kárörvendés sem tudna megvigasztalni.) Most már minden második alkalommal eljárom a kagylóknak szóló udvarlási táncomat: hátramegyek a körfolyosói mosdóhoz (ez a legjobb, mert szolgáltat némi privát szférát), ami foglalt. Kapásból fordulok vissza és benyitok a munkaterületen lévő toalettre (ez konkrétan mindenki szeme előtt történik, ergo odabenn önkéntelenül vigyázzban ülsz és az a minimum, hogy meggondolsz minden halk füttyszónál hangosabb szellenetet), majd postafordultával szaporára fogom, és immáron határozott GALOPPBAN lépcsőzök le a földszintre. Az nem egy emelet és nem kettő.

 

                                

 

b.  I.Olyan kemény wc papírra telik csak, hogy - ahogy a lányok szokták mondani - a pisi lefolyik róla.

    II.Gyaníthatóan feltünt ez másoknak is, mert betettek egy újabb csomag pappert, amelynek olyan puha az anyaga, hogy ollllyan szinten gyűrődik bele -igen, oda -, hogy egyből megfejtettem a betyárkörték keletkezésének rejtélyét.

c. Eddig kétszer írtam a karbantartóknak, hogy kiégett az égő a folyosói wc-ben. Az oké, hogy energiatakarékos a fényforrás, de ezt azért némileg túlzónak találom.

4. Nincs kedvem menni edzeni. Össze-vissza rohangálok 20 perceket a futógépen, súlyzózok, fekvenyomok, de egy grammot nem fogytam. És mivel folyamatosan szar idő van, a szigetre sem tudtam idáig kimenni kocogni.

5. Az újonnan kinevezett, munkánk minőségéért felelős albán menedzser beteg volt a múlt héten. De mivel újonnan lett kinevezeve, nem azzal kezdte, hogy elment betegszabira. A közvetlenül neki dolgozók száma a közvetlen fizikai környezetemből három darab kollégát tesz ki. Mára közülük beteg kolléga: három darab. (éljen a folyamatos meetingelés!)

Itt vagyok sakkban tartva, három darab piros orrú, zsebkendő- és őserdőgyilkos meóssal.

                                                                                                                           

5. Hétfő van.

 

 

süti beállítások módosítása