Ugrás a tartalomhoz
ápr. 05. 2011

Belvárosi sajt

Rájöttem, hogy semmi értelme a Belvárosnak. Mandula valamelyik nap 2690 Ft/kg-ért vett Pannónia sajtot a Blahán, amikor én cheddart 1500-ért, maasdamert 1800-ért szereztem (igen, megint ingyenreklám). De a belvárosi Pannónia árfekvésében alapvetően olyan sajtokhoz jutok a "kint a picsában" nevű, tulajdonképpen Budapesten belüli "vidékké" degradált, középen lyukas terület Újlak részén, hogy utána még egy hétig szagolom.

És ha "kint a picsában" ennyivel jobb, gazdagabb és megfizethetőbb a sajtkínálat, mint Combinóföldén, akkor részemről tényleg nem látok okot a Gangbirodalom további fenntartására, mert hiszen a sajt MINDEN.

De ha valaki olyan elvetemült, hogy számára a sajt nem minden, akkor is ott van a belvárosi fahiány, a túl sok ember, a kosz, a zaj, a szmog, a járdába  beszivárogni nem tudó kutyaszar. és minden összepisált kapualj. A Belvárosból nagyon ritkán jutsz haza úgy, hogy vagy nem ideges, vagy nem vagy nagyon részeg, vagy nem költöttél nagyon sokat. Fizetni kell a parkolásért, már ha egyáltalán találsz helyet, nem lehet normálisan biciklizni, végigmenni az utcán a kapitalista világ csődjével való szembesülés nélkül, mert vagy tőled kéregetnek, vagy mindenkinek jobb telefonja van.

Mondom, én mindezt még elnézném a Habsburg nevű területeknek, de, hogy ennyire ótvar drága (többek között) a sajt, arra azért nincs mentség.

süti beállítások módosítása