Még buszról vettem észre, hogy a Kolosy Piac kinti árkádsorán van egy figyelemreméltóan sok vizipipipát tartalmazó kirakat és úgy voltam vele, hogy ott biztos mindent kapni a taginéhez. A bolt zseniális, kuszkusz az alap ilyen helyeken, de olyan fűszerek voltak, hogy a nevüket sem jegyeztem meg. Meg vettem csípős, török ajvárt, amiről kiderült, hogy ajvárnak ajvár, de csipősségből nem kap Oscart. Pedig a törökökről azt gondoltam volna, hogy nagyon odapakolják magukat, mert hát az ánizspálinkában sem szaroztak, megálmodták a rakit, ami vagy hatszor olyan durva, mint az ouzo meg a sambuca. Mindegy, finom. Mármint az ajvár is.
A Tescó, Lidl a szokásos körnek mondható, csakhogy most egyedül vagyok. Meg kell szoknom, hogy nem vásárolok, legalábbis nagybevásárlások felejtősek lesznek. Most azért belehúztam, de muszáj volt, semmi nem volt itthon. Az mondjuk elég jellemző, hogy mosószert meg ilyeneket kurvára nem vettem, kaját azt bezzeg sokat, drágát. Mondhatnám, hogy mivel a kaució másik fele és a Szeplősnek adandó decemberi számlák összegének a fele úgyis kilátástalanná tette ezt a hónapot is, akkor már legalább belehúzok, amíg van, de sajnos az nem én vagyok. Én görcsölni, utálkozni, és beleőrülni fogok.
Ráadásul elkövettem azt a hibát, hogy hazafele beugrottam a Culinarisba. Az kicsit fájt, hogy egyszer csak ott voltak velem szemben a nyárról ismerős dijoni mustárak, azt elismerem. Még ugyanattól a gyártótól is volt jópár fajta, igaz, diós éppen nem volt köztük.
Sajnos a Culinarisban is lehet kapni bort. De ezzel most várni fogok, nagyon karcolom a határt, még az sem vigasztal, hogy a minden más ex- és jelenlegi kollégám is így van ezzel. Le kell állni, mielőtt baj lesz, ez van.
Az viszont, hogy amikor a Culinarisban megkérdezem, hogy van-e esély arra, hogy pácolt citromot találjak, akkor a kiszolgálólány magától értetődő természetességgel leveszi a polcról a befőttesüveget, az... ehhez nem lehet hozzászokni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
bjork 2011.02.04. 15:07:03
való igaz, általában a ronda dolgok finomak.
gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2011.02.04. 19:19:47
amiatt viszont igen, hogy ha egyedul vagy akkor lehet kicsit vissza kellene venni a luxuscikk vasarlasbol. az elejen en is pizza-kaja-etteremben minden szar rendeles esznelkul, de amikor rajottem, hogy csak kajara havi 50e korul koltok, akkor behuztam a feket
igor1974 2011.02.04. 20:56:53
A piázás meg olyan, hogy ha majd lesz kiért, akkor leállsz vele - de legalábbis visszafogod. Addig meg ne aggódj, nekem nem úgy tűnik, hogy gond van vele.
(Kein Problem mit Alkohol. Und ohne?:-)
GiaMarie 2011.02.04. 21:16:48
Szvetlana 2011.02.04. 22:20:50
30 · http://harminc.blog.hu 2011.02.05. 09:53:08
@GiaMarie: mindig a legjobbkor :) De ez ilyen. Ebben nektek vszínűleg semmi élvezet nincs, de ennyi hype-ot engedjetek meg nekem :)
@gergo: ez lesz nálam is, jövő héten már be leszek fosva, mert rájövök, hogy hiába csak 28 nap, az is négy kövér hét.
GiaMarie 2011.02.05. 11:25:34
30 · http://harminc.blog.hu 2011.02.05. 11:28:38
Ugyandehogy (törölt) 2011.02.05. 12:21:40
csinálj valamit (akármit) a a címlapos posztoddal, mert sem kommentelni, sem levenni a radarról nem tudom:)
30 · http://harminc.blog.hu 2011.02.05. 16:16:15
Ugyandehogy (törölt) 2011.02.05. 16:17:58
de legalább 308 kommentet jelez hozzá.
illetve annyi bajom VAN vele:)
a többi posztoddal nincsen ilyen gond.
GiaMarie 2011.02.05. 16:50:36
30 · http://harminc.blog.hu 2011.02.05. 18:25:37
És nem akarok én álszent lenni, én is ezeket a kategóriákat használom, mégis, annyira értelmetlennek érzem, hogy buzi vagy nem buzi, mert végeredményben ki nem szarja le?
Nem a pácolt citrom hoz lázba, nem így szeparáltan, hanem azok az elképesztően fasza dolgok, amit az emberek kitaláltak főzés címén a az elmúlt sokezer évben, az hatalmas kultúrkatyvasz, ami mondjuk a culinarisban elérhető, na meg az, amit ezekből a dolgokból csinálni lehet, illetve az, hogy ezeket valahol leszedték, kihúzták a földből, leölték, kifogták, elkészítették, kipróbálták, rájöttek, belehaltak, módosítottak rajta, törődtek vele, benne van valakinek a szíve-lelke, éhbére, imádata, az egész élete. Hogy illata, szaga, tapintása, íze van, hogy átalakul, hozzáad, elmélyít, megváltoztat.
Ez maga az élet. És ha ez metroszexuális, vagy buzis, akkor az sehol nem mozgat. Szerintem ez egyszerűen egy jófajta szenvedély.
Vorg a Halhatatlan Báró 2011.02.05. 22:27:00
Azt hiszem, nem én lennék az ideális gasztroblogger :D
Mivel rss-ből nézlek, nem tudtam, hogy címlapot kaptál, gratulálok! Még ha ez tegnap is volt és ez így utólag jön, számold tegnaphoz :)
30 · http://harminc.blog.hu 2011.02.06. 10:11:20
Gasztrobloggerséghez azért ennél jóval több kellene, láttuk, hogy kell azt csinálni.
A pácolt citrom nekem is viszonylag új, az ember azért nem ezzel kezdi. Hanem édesanya egyszer csak valószínűleg a Magyar Konyhából elkészíti az aszalt szilvás pulykatekercset, ami ugyan elsőre sokkol, de mégis sokkal harmonikusabban hat, mint a haverok nutellás lángosa. Rájön, hogy sokkal több mindent össze lehet pakolni egymás mellé, mint azt korábban hitte volna, egy idő után jön az édes-savanyú, meg vele értelemszerűen az egész "kínai" konyha, és ha eléggé rákattant az ember az ízkísérletezgetésre, előbb utóbb megérkezik Marokkóba is :)
Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.06. 18:34:27
a tengeri cuccokkal egy idore lealltunk, mert az utolso kagylotol gyomorbantalmaink lettek:)
Errefele olyan piac van, hogy jujjjjj:)
30 · http://harminc.blog.hu 2011.02.06. 19:13:13
Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.07. 02:55:19
bocs:) Szigetlakok vagyunk, ahol demokracia van:)Mindegy az a lenyeg, hogy nem Magyarorszag...
Tudom eleg verforraloan hangzik ez igy, de a nyugalom mindent meger:)
A blogot paran szerkesztjuk nemcsak en:)