Ugrás a tartalomhoz
nov. 16. 2010
Címkék: munka ezt ne

Helyzetjelentés az Alkonyzónából

1: Az ügyfél lengyel nyelvű ügyintézést kér Budapesten. Az ügyfél a konkurens lengyel céghez viszont Budapestről visz el német ügyeket, hogy nekünk, magyaroknak a lengyel németes segítséggel több időnk legyen a lengyeles projektre.



2: Egy másik, immáron ex-ügyfél budapesti kampánya megszűnik, a korábban innen megoldott mindenféle kelet-, közép-európai nyelvű ügyintézést elviszik oda, ahol ezeket a nyelveket sokkal többen, sokkal jobban beszélik: a Fülöp-szigetekre.



3: Nálunk volt A nyomtató. A nyomtatót kérésre átvitték a folyosó túloldalán lévő irodába, mert ott egyáltalán nem volt nyomtató. Ettől a pillanattól kezdve viszont nekünk nem volt nyomtatónk.

A döbbenetes tény, miszerint egy tárgy nem lehet egyszerre két helyen, alaposan megizzasztja az illetékeseket, erre igazán nem számítottak. Fejvakarva kitalálják, hogy a nálunk lévő fénymásoló nyomtatni is tud, de beállítani már nem állították be egy ideig (kérésig) a számítógépeinknél, valószínűleg úgy vélték elegendő lesz, ha nagyon erősen arra gondolunk, hogy a jó helyen jöjjön ki a papír.

A fénymásoló elromlott (sokadszorra), a folyosó túloldalán lévő nyomtatónál elfogyott a papír, ez így is maradt két hétig. Majd új fénymásoló érkezett, ami kártyával működik, amely kártyá(k)ról viszont mind a mai napig semmi hír.

Ebben a pillanatban van egy szép fénymásolónk, egy időnként működő fénymásolónk, és egy nagyon távoli nyomtatónk.
 


4: Jelzem, hogy a reggel hat órakkor, kerékpárral érkező dolgozók kénytelenek felhozni a biciklijüket, mert akkor még hiába csöngetnek, nincs portás, aki leeressze őket a garázsba. Mi a teendő, hogy lehetne megoldani a helyzetet?

Válasz: ez egyszerű, csengessenek.
 

süti beállítások módosítása