Ugrás a tartalomhoz
jún. 02. 2010

Hogyan imitáljuk a nyarat?

Tavaly még csak minden hétvégén volt szar idő, most legalább belehúzott az időjárás, már egyáltalán semmikor sem süt a nap. Talán magyaros pesszimizmus ez, a kánikulát temetni, így június másodikán, talán csak realista vagyok, talán nézzük úgy, hogy azt nézem, hogyan lehetne a legtöbbet kihozni az anti-időjárás ellenére a valamikor régen nyárnak nevezett évharmadból, de bárhogy is, szerintem itt az ideje, hogy elgondolkozzunk, hogyan is imitáljuk a nyarat a lakásban?

Persze kirakhatunk egy háromezer darabos, napsütéses, pálmafás puzzle-t is augusztus végéig, de ennél sokkal jobb lesz, ha egyszerűen tópartot varázsolunk a lakásból, mégiscsak a vízközeli tevékenységek a legjellemzőbbek ilyentájt, már ha egyáltalán emlékszünk ezekre. Ha nem, segítek:

 

Strandkellékek


1. Az első és legeslegfontosabb a csórógazdagék medencéjének teszkóbeli beszerzése. Tudjuk melyik medence ez: a Balatontól három és fél kilométerre lévő nyaralónak nevezett "telek" medencéje, az. A hosszú, valamint rövid és egyáltalán hétvégéken megejtett délelőtti fürdőruhás műkoktélozásra, ebből kifolyólag éjszakai belehányásra, valamint a feloldódott baráti társaságok spontánul induló párcseréjére, nevezetesen a víz alatti maszatolásra éppen úgy megfelel a feltörekvő újgazdagoknak, mint a lakótelepről végre kiszakadt melósoknak - hát nekünk is jó lesz, valahol ott vagyunk  a skálán mi is.

2. A következő dolog, ami nem hiányozhat, az az utoljára 1982-ben használt infra izzó - éppen itt van az ideje, hogy levegyük a szekrény felső polcáról, ő lesz a meleget adó Nap.

3. Hiányoznak még a porszagú régi plédek, szedjük ki gyorsan ezeket is a rugós heverő ágyneműtartójából.

4. Kell még SOK izzadó, punnyadtpaprikás, szalámis szendvics mozgássérültté nyomódott zsemléből,

5. hűtőtáska és hátizsák ezek tárolására.

6. Kötelezően minimum 10 éves és hiányos francia és magyar kártya, dobókockák, gumimatracok, kempingszékek, kisrádió,

7. 100 forintosok wc-re, amit majd persze, hogy sajnálunk wc-re költeni. Egyéb költőpénz kajára.

A strandra a következő személyeket kell összegyűjteni:

1. Anyád, vagy valakinek az anyja - ő csinálja majd a lángost, őt betesszük a konyhába, az ajtót eltorlaszoljuk egy pulttal, ezzel az ő kijutását is eredményesen megakadályozzuk, anya nem mozog. A félfára kiírjuk, hogy Fapuma, vagy Üvegtigris - a magyar büfénév-lexikon Rudolf Péternek köszönhetően erre a két darab névre redukálódott, na jó, esetleg mehet a Strand büfé.

 

 

Ja, a kaják, italok: Mindezek előtt rogyásig teletöltjük a hűtőt a Metroban 95 Ft/üveg áron megvett, két rekesznyi Sopronival, további két üveg akciós, literes jégerrel, mert ezek elmaradhatatlan kellékek a napozáshoz. Az anyabüfés a Sopronit háromnyolcvanért, a jégert négyért adja, a felest lecsalja 3 és fél centre. Kell még kalipposzerű nyalókajégrém cicalányoknak, roppanósmagnum a ragadozó típusúaknak, és valami hagyományos tölcséres a többieknek. Hekktörzs és kész hamburger nem háztartásbeli mennyiségben szintén beszerzendő.

2. Kellenek a kockás rövidnadrágos, hónaljkutyás, szolidan, de ígéretesen sörhasú haverok Surda sapkában.

3. Meg jöjjenek a csajaik is: az idegroncs feleségjelölt, a narancsbőrös fenekű, a sörivó Örök Barátnő, az átlagosan jótestű bölcsész, meg a lányok által kirekesztett cicaszöszi, a  JÓ CSAJ, mert minden társaságban kötelező legalább egy JÓ CSAJnak lennie. Egyrészt ő tartja életben a reményt, hogy egyszer mindenki megkaphat egy jó csajt többhavi amatőr telefonos pornóforgatásra, másrészt muszáj egymás csaját, egyet meg különösen kényszeresen bámulni. Na ez utóbbi lesz ő, ráindulni úgyis a bölcsészre fog mindenki, mert beszélgetni meg azzal lehet - a srácok ezt később flörtnek fogják magukban elkönyvelni.

4. Kellenek még további 50-en felüli szülők, gyerekkorunk felelevenítéséhez: kempingszék, kisrádió, keresztrejtvény, sakkgép, lejárt szavatosságú napfényvédő apának a vállára, bronzolaj a lilaságig barnuló anyának. Kis mellű anyák koradélután monokiniznek.

5. Kell egy kigyúrt  szépfiú, de inkább kettő, a hozzájuk illő utánfutókkal, bármelyik lakótelepi sarkon beszerezhetőek, a Volkswagen Passatok és Golfok találkozásánál.

6. Kellenek idióta kamaszok, hármasával lányok, ötösével fiúk - így szokták.

7. Wc-s néni - ezen a poszton a szomszéd néni tökéletes lesz.

A strandolás szabályai:

Először az egyik szülőpáros ül le a szoba "árnyékos" felére, távol a medencétől, mert bármikor megyünk ki a strandra, ők már ott vannak: a helyfoglalók. Ők ha tehetnék, a palacsintázónál befizetnének egy örök bérletet a területre, mivel azonban ezt nem tehetik, egyszerűen csak állandóan ott vannak. Ha nincsenek, akkor amúgy soha nem használt polifoamokat terítenek ki a helyszínre és fogatnak le geci nagy kövekekkel.
Megjönnek a kamaszok a reggeli személyvonattal, majd mi, aztán az izomparádé, utoljára - a szociális érzékenység teljes hiányát reprezentálva  - a többi szülő is leül, közvetlenül a mi plédünk tövébe és kvázi hadüzenetként azonnal bekapcsolják a kisrádiót.

Ekkora a büfésnek már iziben sütnie kell a lángost, a pult magától fokhagymamártásozódik be ragacsosra. A lángost az anyabüfés 450 forintért adja, (különben elgondolkozhatunk két amúgy igen dekoratív tizenhét éves lány leszerződtetésén, akik éhbérért napit tizenhat órában keverik-sütik palacsinta- és lángostésztákat a konyha hátsó fertályában) maximálisan huszonhat darab sajtforgáccsal és három kenet tejföllel. A fokhagymából azonban mindennél több kerül rá, mert a haverok ott vannak, a csajok meg akárhogy is forgathatják a szemüket. Ha valakinek igazán tetszik a JÓ CSAJ, akkor ő egyedül nem tesz extra feltétet, hogy ezt a JÓ CSAJ lássa és többszöri szemezéssel értékelje. Sajnos a nemfokhagymázást a barátnő félreérti és (ez-egy-igazi-és-boldog-szerelem) reprezentációs célzattal csókolozni akar, a srác meg nem, ezért látványosan sört kortyolgat. A barátnő a sörízt is utálja.

A srácok még egy sört vesznek, az apák meg dugiban, a sor által takarva jégert isznak. Ha ismerik egymást, akkor kettőt.

Most jöhet a cigizés a már bekapcsolt hősugárzó alatt, csakhogy az alkohol is hasson valamit. A lányok levonulnak a kerékpártárolóból kialakított Solisunba, ha visszajönnek, mehet mindenki a medencébe. Labdázás, matracolás, lányok vízbe kúrása, bimbóvillantásban reménykedés, párok elvonulós pettingje, stb.

Az utánfutók monokiniznek, a szépfiúkat alaposan bekenik, a srácok bámulnak, fikáznak, titkon tetoválást, izmot és csajt irigyelnek. Kártyázás, kocka-basozás, szülők szigorúan csak magyar kártyával tolják: csak ulti, snapszer és egyéb keményvonalas játékok jöhetnek szóba.

Az apák később horkolnak.

Újabb kör sör, ebéd, hekk, hamburger, kávézás, wc felé való egyre gyakoribb sandítás. Hardcore tóhasználóknak fürdőszobai kád feltöltése, abban kis- és nagydolog elvégzése, a többiek befizetnek a wc-re, a végén nem senki tudja, ki hugyálta össze a padlót.

Délután négy után a srácok is lemennek a szoliba, ott három percig bírják, sutyiban ellógnak a Sarok kiskocsmáig, ott kettőhúszért isznak Drehert.

Délután öt és hat között strandolás megszakítása, előtte még egyszer fürdés, fürdőruhák ezután természetesen nem száradhatnak meg, ezért ki-ki vagy

- átöltözik törülköző alatt

- villámgyorsan elvonulva, elfordulva teszi ugyanezt (fiúknál szemtengelyferdülés- egy-egy elkapott ciciprofilért mindent)

- kocsiban öltözik át

- nem öltözik át, úgy marad - genitáliák szarrá ázása, lányoknál felfázás.

 


 

Ha megtetszett a lakásbeli strandolás, berendezkedhetünk az egész hétvégére is. Ekkor este kötelező program az összecsukható melegszendvicssütővel grillezni. Tábortüzet, bográcsgulyást max. az  erkélyen javasolok, ha ezt bevállaljuk, akkor viszont már a sörösdobozok szomszéd erkélyre dobálása is belefér.

Rendezhetünk lépcsőházdiszkót is, mert hát a szomszéd lányba/srácba hol is akadnánk bele máshol, ha nem a legközelebbi tóparti retrodiszkóban? Igazi közösségi élményre van itt kilátás, ahol hosszú évek után kiderülhet, hogy mennyi jófej ember lakik egy lépcsőházban.
Azonban a másnapos visszaemlékezés-erőltetés, a saját lakásba való kulcsnélküli visszajutás megoldása, a bejutás utáni romeltakarítás, a teleszart kád duguláselhárítása, a rókától opálos medencevíz leengedése, valamint az esetlegesen mégis befutó feljelentések kezelése már újra egyedül ránk marad, mert mint Kálmán bától valahol a túl sokadik  és a teleport jéger között megtudtuk: bizony, ilyen ez a szeláví.

süti beállítások módosítása