Ugrás a tartalomhoz
feb. 02. 2010
Címkék: munka

Háát, a faszom se tudja

Ez meg olyan, mint a már kicsit megindult gyümölcs. Mondjuk a szőlő. Óvatlanul bejuttatod a szádba, ráharapsz, aztán megállsz, mert nem tudod eldönteni, hogy jó-e még, vagy már romlott, olyan határeset. Aztán a pillanatnyi kedved dönt róla, hogy mi lesz: lenyeled, kiköpöd, valamint, hogy azért köpöd-e ki, mert rossznak ítéltetett, vagy mert nincs kedved rágódni az ügyön.

Óvatlanul megtudtam a következő infót: a lokálvezér valahol nagyon külföldön volt, a legendás negyedéves jelentéses hacacárét nyomta akárhol. Visszafele persze nem volt túl könnyű, mert az egy dolog, hogy letették volna mittomén, Pozsonyban, Bécsben, de fel sem tudtak szállni, úgy néz ki a hóból jutott máshova is. Taxit, valamint szállodai szobát rendeltek neki, amit ő elfogadott, hiszen mit is tehetett volna? Két óra múlva azért csendesbe elindították a külföld-Ferihegy járatát. Ez meglehetősen dühítő, de nem ez a lényeg.
Az adja meg az igazi bukéját a történetnek, hogy aznap este kapta a hírt: a feleségének és a két kisgyerekének balesete volt, beléjük rongyoltak hetvennel.
Nem, nem történt semmi bajuk, mert a lokálvezér odaadta az ÉPPEN MOST megkapott céges Volvo kulcsát a feleségének, hogy inkább azzal, amíg ő nem használja...

Tehát Volvót kapott. Volt régi autó is, az egy 607 Peugeot  volt. Ennél a cégnél fennállása óta nem volt béremelés, csak elvevés, és a cafeteria is úgy működik, hogy előtte szerződést módosítanak a bruttó bér csökkentéséről, és úgy lesz béren kívüli a  juttatás. Az, hogy én milyen kiskapukon zsaroltam keresztül a főnököm, addig, míg legalább kézfogásos (nem papíros) emelést kaptam, az egy dolog. De dolgoznak itt még mások, vagy 600-an.
A vezér meg autót cserél.
Így, a baleset nélkül nem nagy sztori, olyan szőlőt kiköpős, vágom, nem egy BKV-saga.
De azért nekem, itt,  a mikrovilágunkat nézve, elég elszomorító.
Az meg, hogy konkrétan csak a Volvo miatt élték túl (ezt mondták), az  meg kibaszott egy nagy sorsszerű szerencse. Melodrámai pózolás nélkül lenyelek egész, romlott fürtöket, ha ilyenről van szó.

Együtt meg olyan eeeeee.....Két kisgyerek, na. Mit lehet erre mondani? Nyelem, bazdmeg, nyelem.

süti beállítások módosítása