Ugrás a tartalomhoz
jan. 01. 2010

Elmondom nektek miért NEM akartatok szilveszterezni

Mert  tudtátok, hogy másnap reggel dolgozni jöttök.

Nem akartatok már este hétkor törött üvegek és vérfoltok között pipiskedni a Margit híd budai hidfőjének tömegnyomoros lépcsőjén.

Eh, azért nyilvánvalóan nem csak Budapestből áll az ország, szóval így írom: a nagy, központi tereken (nekem Moszkva és Móricz) sem akartátok látni azt a 18.000 már akkor nagyon nem szomjas embert, és azt sem akartátok, hogy az összes tőletek öt méterre felrobbanó petárdára összetörjétek párotok (<-erre egyszerűen nincs jó, általános szó) összes finom kézcsontját/bokáig összefossátok magatokat.

Tisztában voltatok azzal, hogy kb. este fél nyolctól a Himnuszos koccintásig terjedő mintegy 4-5 órában milyen ordasmód részegre tudjátok magatokat inni. És ha éppen vissza is fogtátok volna magatokat és/vagy szégyentelen mennyiségű szénhidráttal szivattátok volna fel a töméntelen mennyiségű alkoholt, akkor is tudtátok volna, hogy így is-úgy is picsa módon másnaposok lennétek a 2010, gyönyörű január elsejéjén.

Mert felsejlett előttetek, hogy sorszerűen megtalálnátok azt az utolsó öt darab elvetemült embert egy házibulin, akik még  imádják a Scooter Move Your Ass valamint Blümchen Boomerang 1995-96-ös  rave típusú slágereket.

Tudtátok,  hogy nem lenne túl kellemes szakadó esőben várni a buszt (nekem, tér: Blaha, busz: nem jön (923), ember: egy szál se, csak atomrészeg, fixre beállt, pezsgősüveggel mászkáló hordák, petárda: sokkal több, rendőrautó: 11, suhannak a Nyugati fele, tömegközlekedés: (valószínűleg ezért) nulla.

Lelki szemeitekkel láttátok, hogy amikor megalázottá és vert sereggé vacogtatok és áztatok és végre megjön A Busz, akkor kezdődne el csak igazán a nyomorotok: 25 perc a sarokban a rátok taposó, rátok dőlő, kicsit kapaszkodó, térdből rugozó kollégákkal több lenne mint elég - és ezért ti el sem indultatok. Békében, pihiben, nyugiban koccintottatok talán az év utolsó perceiben, és tudtátok, hogy ez így jó. Így jó elkezdeni 2010-et. (Mert  tudtátok, hogy másnap reggel dolgozni jöttök.)

Just for the record: Mi elmentünk, mert Jazzéket muszáj volt látni, főleg, hogy Szeplős nyaralás óta nem találkozott velük. És azért voltak igen jó pillanatok,  teljes igazsághoz ez is hozzátartozik. (De azért hazafele nagyon besokaltunk.)

 

 

 

 

süti beállítások módosítása