Szeplős a due Fratellinél szeretett benne ebbe a rém egyszerű, viszont kurva nagyzolóan hangzó, magyar nyelven nem létező tésztahalomba. A due Fratteli egyedül neki köszönheti, hogy kapott egy második esélyt tőlem, mert amikor először voltunk, abszolút nem nyűgözött le, de pár héttel ezelőtt, (amikor is addig rágták a fülemet otthon, míg meg nem látogattuk őket újra) olyan igazi olasz pizzát tettek le elém, hogy egyenesen meghatódtam a szépségtől. Vékony, ropogós, kemencében sült, kevés feltét, nagyon egyszerű, nagyon handmade. Olyan szép volt, hogy zenélt.
Szeplős pedig ugyanolyan boldogan nyammogta be másodszorra is a címben szereplő étket a spagettifüggőség monomániás fogságában, mint első alkalommal. Hihetetlen. Sőt, pár hétre rá újra erőt vett rajta az őrűlet, és egyszerűen ki KELLETT próbálni, hogy elkészíthető-e otthon is az amúgy tényleg marhára finom és egyszerű fogás.
Nem ez az, de majdnem. Az étteremben jár hozzá "tejszínes alap".
Hát majdnem.
Egy: a rucolának már nyersen, fogyasztás előtt olyan szaga van, mint a spárgának, amikor kifelé jön a piszoár fölött. Másnap már egyenesen menthetetlen.
Kettő: SOHA, de soha ne vegyél kényszerből - le sem merem írni - fekete erdei sonkát, ha nem találsz pármait. Márpedig, nemhogy 5 deka pármait nem fogsz találni, de egy grammot se este 8-9 körül - legalábbis Óbudán.
Nyilván megérné normálisan előkészülni egy ilyen kajára, de néha túl spontán és túl későn, túl sok meló után jön rá az inger a hétköznapi hobbiséfekre. Mindenesetre legközelebb, ha ilyen lesz, akkor a sajtos-tejfölös makaróni spagettinél fogunk maradni. Nem mintha nem lett volna finom, de messze nem ugyanaz volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
GiaMarie 2010.04.24. 22:38:22
Amúgy az ilyesmiben az a vicc,hogy te abban látod a problémát,hogy nem kaptál pármai sonkát,míg egyáltalán nem elképzelhetetlen,hogy valami annyira egyszerű és silány alapanyagból készült a cucc,amire nem is gondolnál.Pl az,hogy a ruccola és a kutyatej megtévesztésig hasonlít,csak nekem tűnt fel? :D
Erről van egy cuki sztorim : exem anyukája hihetetlen finom húslevest főz.amit megpróbáltam reprodukálni...hát,az istennek nem jött össze,akárhogy próbálkoztam.Sokadik kétségbeesett próbálkozásra,miközben a nagy titkot kutattam egy olyan ízetlen ehetetlen színtelen lötty lett belőle,hogy belevágtam mérgemben 4 darab maggi marhahúsleves kockát,hogy az ehetőség határára hozzam,ha már jó nem lett.Hazajött az ember,reakció :Na,ez PONT olyan,mint anyámé.
30 · http://harminc.blog.hu 2010.04.24. 22:53:48
Egyébként a leveskocka akárhogy is nézzük, kötelező darab. Nekem, amíg Németországban főztem, tiltották, azt mondták csontliszt van benne, akkoriban volt a kergemarhakór-járvány.
Jó ideig kihagytam mindenből, aztán itthon visszaszoktam arra, hogy használjam. Jobb a leves íze tőle, kész.