Ugrás a tartalomhoz
okt. 28. 2010

Liberálcigányozás?

Én ezen felkúrtam magam.

Amikor a média manipulál. Nekem ez jelenti a hatalommal való visszaélést, mert ez nálam csapódik le, ikszszázezer olvasónál.

Többnyire észre sem venni, nem tudatosul, okosan csinálják, (és itt nem a bulvártévés hírműsorokról beszélek), de ez? Még csak el sem rejtették nagyon. Persze attól még megfoghatatlan, nem verbális, nem bizonyítható, és különben is, én gondolom rosszul: az ember azt lát, amit akar, igaz?

De akkor is: amikor a cikkírótok majd megfeszül azon, hogy ne írja le, vagy hogy nem írhatja le sem a "cigány", sem a "roma" szót, akkor ne az legyen az első, hogy képekben kommunikáljátok őket.

 

 

Írjátok le szépen, hogy igen, régebben a Corvin mozi mögött megszűnt a nyugati civilizáció, mígnem a Pénz nevű hittérítő utat, sőt városrészt épített dzsungelbe, és arra voltatok kiváncsiak, hogy oké, mindez szép és jó, de vajon sikerült-e kifüstölni onnan a nyolcker őslakosait, vagy szar dolog lesz biztonsági őrnek lenni a New Yorkerben?

Mert amikor olyan kurva bátran videoriportáltátok a kelet-szlovákiai Falat, akkor itt bizony adódik a kérdés, hogy mi a pöcsöm történt, talán túl közel vagyunk önmagunkhoz? Ennél a produktumnál még a Szőke Kóla című ópusz is bevállalósabb volt, és igen, ez provokatív sértés akart lenni.

Nem, Index, ne beszélgessünk a felszín alatt. Nem tesz jót senkinek.

 

süti beállítások módosítása