Ugrás a tartalomhoz
júl. 22. 2010

Tutu rum

A Tutu rum egy igen alattomos ital.  Egy mesterségesen létrehozott betegség. Csak a legsötétebb elméknek juthat eszükbe, hogy háromféle rumot, amiből az egyik minimum kettőt ér, merthogy spitz, összeöntsön, és ezt megpróbálja mindenféle édes lónyállal (Triple sec, papaya szirup, Grenadine, lime, narancslé) olyan álcázós köntösbe csomagolni, hogy az kábé olyan könnyen csússzon, mint a délutáni málnaszörp, napsütésben.

Jaj.

A Morrison's kettőt lehet utálni, lehet szeretni, de kikerülni roppant nehéz, főleg, ha fiatal, irodista munkaerő vagy és a Jászai öt kilométeres körzetén belül dolgozol. Mert akkor időről-időre úgy gondolod más, stresszes kollégáiddal egyetemben, hogy nincs is annál jobb, mint fél hatkor kicsit becsüccsenni a Morrison'sba természetesen némi könnyed bebaszcsizás céljából. Kilencre már otthon is vagy, kialszod, nem fáj.

Kivéve, ha nem érsz haza kilenckor, mert nagyjából akkor "indulsz" a tetthelyről. Vagy neadjisten még később. Az bizony azt jelenti, hogy masszívan végigittál  minimum három és fél órát a rettenetesen túlalkoholozott és alulárazott koktélokból.

Az nem is kérdéses, hogy ha Morrison urat(?) McDonaldnak hívnák, akkor már rég akkora gecinagy pereket akasztottak volna a nyakába, hogy kétszer meggondolná, hogy tényleg  szaros(?) 500 forintért tolja-e a koktélokat a budapesti jólkereső(?), szalonalkoholista jónépnek, és minden bizonnyal azt az etikailag nagyon is megkérdőjelezhető eljárást is felülvizsgálná, mely szerint meglehetősen nagyvonalú és laza hanyagsággal kezelik - természetesen az alkohol javára - a koktélok receptjeit.

Az itallap tele van ellenséggel, csapdákkal, pont úgy, ahogy maguk a koktélok is: kis tejszín, kis piros ez, kis kék az, kis sárga amaz, sok jég, XL méretű szívószál, napernyő, meg egyéb színes játékok a strandról. Ártatlannak néznek ki, pont úgy, ahogy Tutu rum is ott, legalul a bal sarokban. Meghúzódik a kis nyamvadék, nem feltűnősködik, tudja, hogy úgy is megtalálja az ember. Igazi parazita. Kivár. Ha pedig egyszer bekerül a szervezetbe, átveszi az irányítást: kigombolja az  ingeket, kiszedi a hajgumikat, hajcsatokat,  azt mondja, hogy jó ötlet a kolléganőddel, még utóbb bármelyik nővel, ha táncolásig fajul az este, bármelyik tizenikszéves éves lánnyal szemezni és szerelembe esni. Egy este alatt ez az ötletet akár többször is, több személlyel kapcsolatban is felveti. Rettenetes.

Gyrost etet veled az indiai étteremben, zölddé változtat még a combinón is, pedig az tényleg döcögés nélkül siklik, a kulcsot ledobja a földre, faltól falig csapkod a lépcsőházban, az ágyban még a szemhéjadat is megizzasztja, másnap elrontja a gyomrod, fejfájást okoz, és megfosat. Rosszabb, mint a rota vírus. A  Tutu Rum nevű kórra igazából nincs orvosság, meg kell várni, míg kiürül a szervezetből - a félliteres energiaital és a húsleves is csak tüneti kezelés.

Igazi, megfingatós, kis  geci, egzotikus betegség, na ez a Tutu Rum.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása