Ugrás a tartalomhoz
júl. 14. 2010
Címkék: nyaralás

Első rész - Wir kommen

52953 km.
Na, itt kezdjük.
Azért jó lett volna tudni, hogy jutunk ki az országból. Mármint, hogy merre. (Ott körözgettünk a ház körül magunkon röhögve: rájöttünk, hogy azt sem tudjuk, merre induljunk, a GPS meg lazán elvitt volna Szlovákiába. Arra mi pont nem akartunk menni.)
 

Fél 11. Budaörs 1-es út. Még nem hagytunk otthon semmit.

Az autópálya-matrica (osztrák) 7.90.
15.30 Kirchenstelle. Nem ittam kv-t 1 Euróért. (Szeplős) Mert ennyiért tusolni is lehet.

 


 

17.00 előtt: Salzburg még 96 km.
- Az ott egy nagy hegy!
(Szeplős) - Igen, az ott egy kibaszott nagy hegy. (Valami Alpok)

 



 


Salzburg
tankolás 36,05 (32,57L)
53568 km



München
(Szeplős) Este 8 körül értünk ide, tettünk egy rövid sétát a belvárosban, Peti szerint ebből több is van. (Peti csak okoskodott), majd beültünk egy sörre a Schneider&Sohn Bräuhausba. Voltunk a Hofbräuhausban is. (Ahol először találkoztunk azzal a jelenséggel, hogy a leghíresebb helyek állandó ATTAKK alatt vannak. Nem csak mi, hanem másik sokmillió ember is pont azt akarja látni, ott akar lenni, és tömeg van, hangzavar van, tülekedés van, ami  elrontja az egész hangulatot. A lényeg veszik el. Innentől kezdve, ha lehetett, megpróbáltunk a másodvonalon mozogni. Sokszor nem ment, néha meg igen, és akkor mindig jó döntésnek bizonyult.)

7 Euro a két Schneider Weisse, ebből egy Berliner Art (málnás, tudodkinek) Minden centjét megérte.

 



Szerintem kellett, hogy kicsit leeresszünk. Azért van feszkó. Ha 2-3 nap alatt elmúlik, akkor jó lesz.
Most Münchentől pár km-re alszunk.Próbálunk, megy a bénázás. (A Twingot fullra pakoltuk. Ekkor, első este, ezért, meg némi szégyenlősködés miatt csak hátradöntöttük az ülést.)

A merülőforraló meg a GPS tartó persze első nap gatyára ment. Mindig ez a kurva technika. (A szivargyújtós technika elmondhatatlanul gagyi színvonalon mozog, annyira kínaszagú az egész, mint a Józsefvárosi Piac, karácsony előtt. A GPS tartót kb. fél-háromnegyed éve vettem, hogy majd úgy is kell nyaralásra... Amikor már nagyon meguntuk visszaimádkozni a helyére összepillanatragasztóztuk az egészet, aztán onnan megállt végre. Szeplős telefontöltője nem töltött. A merülőforraló konkrétan szétolvasztotta magát. A forraló a reggeli kávéim miatt volt fontos, mert elég nyűgös dolog lett volna minden reggel összeszerelni a kempinggázt. Később vettünk töltőt is, forralót is, újat, de ez utóbbi sem bírta sokkal tovább, mint az első. A szivargyújtós elosztó meg felejtős. Annyira kevés áramot ad le, hogy még a telefont sem tölti, nemhogy a az elemeket, vagy ne adj isten a merülőforralót.)

Holnap Heidelberg, Frankfurt, Köln(?)
Fogmosás, lábmosás, hideg vízben a pihenőnél. Nyugi van. Fűillat. Elhúzó autók zaja. Kezdődő szabadság. Szeplősnek büdös a wc. Hát ez ilyen.

27. Reggel.
Hat előtt kelés. Nem aludtam semmit, Szeplősnek volt R.E.M. mozgása. Többször is.
Egész éjszaka kurva dízelek jöttek-mentek. Felriadtam mindenre és nyilván nem kényelmes. Most kel fel a nap. Vidékillat van, nem faluszag, vidékillat.
(Szeplős) Igazán sajnálom, hogy Kicsi (én) nem aludt jól és így fáradt és vélhetően nyűgös lesz ma. (Volt félni.) Egyébként én is folyamatosan felébredtem. De túléltük az első autós éjszakázást.
5 Euró tusolás
Nagyon jól esett! És még 9 óra sincs. Elképesztő.

Németország: soha véget nem érő autópálya-felújítás.
Imádom az autópálya zajfogó falán beomló növényzetet.
Frankfurt 11:44
4 Euró hűtőmágnes
Sajnos találtunk olcsóbbat is.
0,8 Euró fagyi. (Szeplős) Csak egy gombócot ettem és most egy darabig csöndben leszek...mondjuk az első H&M-ig :)
Frankfurt nagyon szép, sétáltunk a Majna partján és persze rengeteg fotó készült. Jah, és, hogy el ne felejtsem: felmentünk a pláza tetejére, ahol mindketten majd összefostuk a bokánkat..a magasságtól. (Ja, ez volt az egyetlen, amit mutatni  tudtam Frankfurtból, mert a helyszínen rájöttünk, hogy VASÁRNAP van. Minden zárva, szigorúan.)

54256 km 41,24 Euro tankolás (28,66 L)
(Szeplős) A Kislány megint megtréfált minket, azt jelezte, hogy kifogyott a tank, közben meg még félig volt. Legközelebb csekkolni kell. (Akksiról leköt, vár, visszatesz, a digitális kijelző átka az egész, ez az egy nagyon rossz dolog van a Twingoban.)

De legalább egy nagyon édes kisvárosba jöttünk tankolni.(Még véletlenül sem a pályán.) Érdemes volt látni, a neve Diez.

 


 


1.50 Euró energiaital

Köln
7 Euró sörözés a Rajna parton. (Szeplős) Dieselt iszom, Bier-Cola másnéven. (Én Kölscht, mi mást?)

A németek meg vannak őrülve, ma este lesz a német-angol meccs. Dudálnak és buliznak zászlókkal az utcán. A Dóm csodálatos volt. Gyújtottam gyertyát.. és bőgtem is :)


 


Mi lesz, ha győznek? Meg ha veszítenek?
Remélem a hollandok nem holnap játszanak. Nem is olyan jó poén, inkább nyomasztó. Vagy csak mi vagyunk még mindig feszkósak.

(Szeplős) És végül az indulás előtt a döner, ami nem egészen olyan lett, mint amit gondoltunk, de nagyon finom és kiadós. (Ekkor még szenyáink is voltak, de már untuk őket eléggé.)
Jah, és *Nyomozó*-tól tudjuk:4:0-ra nyertek a németek! Hát ez volt az a nagy ünneplés. Mehetünk aludni, Düssedorf előtt 9,5 km-rel. (4:1 volt az a 4:0, de Nyomozó sem az a nagy drukker.)

Hú, ez jó volt! Az sem érdekelt, hogy kicsit kényelmetlen. Ágyon aludtunk, twingofranciaágyon. Fáradt voltam nagyon. Este még römiztünk a egy kört a pihenőben. Reggel viszont fürdés, 7 Euró. Nem fog menni a mindennapos tusolás. Ja és nem az, hogy drágább, de ez már nem volt olyan hú, de tiszta sem.
(Szeplős) DE: benne volt az árban két kv is, amit azért nélkülöztem volna. (ÉN nem:) ...Cserébe egy olcsóbb és tisztább tusolásért.


28. reggel
Düsseldorf.
(Szeplős) Ez volt eddig a legcsodálatosabb hely. Petinek vettünk egy jó kis rövidgatyát a H&M-ben. 10 Euró (nincs benne a keretben)
Nagyon sokat mászkáltunk és nézelődtünk.

Mielőtt átmennénk Hollandiába tankolunk egy utolsót, hogy tele legyen a tank (Hollandiában a benzin része az általános autósarcnak, asszem itt a legdrágább Európában.)
54459 km 13,9 Euró (10,01 L) (SVG kút, az volt a legolcsóbb Németoban.)


 

süti beállítások módosítása