Ugrás a tartalomhoz
már. 21. 2011

Egy láda lego

Vajon milyen telefonos-számítógépes alkalmazás van a melegeknek, hogy úgy is megtalálják egymást pillanatokon belül, hogy elvileg nem is ismerik egymást? Tuti, hogy van valami telefonos meleg-méter, muszáj, másként nem tudom elképzelni.

Van a cégnél egy srác, akiről mindenki tudja. Mondja, meséli, nyomja a kicsit arcbatolós poénokat magáról, az irányultságáról a belső körnek, ami sok is lehetne, de valahogy úgy nála elfér, így adja ki a kerek egészet az ember, ha ez érhető.

Aztán vannak a többiek, akik többé-kevésbé jönnek-mennek, és elvileg semmi dolguk az előző emberrel  - másik szárny, másik emelet, teljesen más részleg, és mégis, szinte alig van vége a betanító tréningnek, már odalenn az udvaron beszélgetnek. Ezt az információáramlást szeretném a kampányon, baszki, ezt valahogy el kellene tanulni.

--

Na, aztán voltam otthon, ami most azért fontos, mert talán életemben először pluszban jöttem vissza New Jersey-ből. Exponenciálisan megnövekedett a zacskó-, megyei újság-,  és befőttes gumikészletem. Anyáék most életet mentettek, ezen nincs mit szépíteni, továbbadták az ajándékba kapott házikolbászt, szalámit, tojást, kacsazsírt.  Kaptam használt kenyérpirítót, meg valami gyümölcskávét - ez olyan tipikus Anya, valamilyen termékben neki mindig muszáj hinni, főleg ha ingyen ki lehet próbálni, vagy termékmintát kap. Akkor nagyon hisz,  baj akkor van, mikor a hit pénzbe kerül, lásd: Zepter lámpa és gőzgép.

Anya úgy látja, hogy a fia most stafierungos korszakban van, nagyon nehezen tud felülemelkedni a szétköltözéses veszteségeimen, valahogy megállás nélkül kapom a delfines törülközőket és konyhai törlőkendőket, talán mert ezekkel minden rést és hiányt be lehet tömni. És törölköző amúgy is mindig kell, hogy legyen az embernél. Szerintem Douglas Adams egyszer részt vett egy kelet-európai ultrarealista trippen.

És mert születésnapom volt, teljes lelki nyugalommal rendeltem be a rántott húst és rántott gombát, mert az járt nekem. Mert a legalább már egyszer használt olajban  kirántott karfiolnak (!) megvan az a különleges hatása a magyar lakótelepi lélekre, hogy az ember egyszerűen megnyugszik tőle. A rántott karfiol a felnőtt kor anyateje.

--

Jó, akkor egyelőre írok (érzitek a kegyet, ugye), mert többek között Jazz azt mondta, vagy két pálinka, vagy két  másnapos  - boxerből eleresztett  - fingás között, hogy nekem felelősségem van, mert biztos vannak depressziós olvasóim, akik most nem tudnak magukkal mit kezdeni, hogy nem írok. Vagy valami ilyesmi.

 

süti beállítások módosítása